Värmepellets och en kopp kaffe

När det börjar bli kallt och vintrigt ute, eller när som helst när jag känner sig lite frusen, då är bland det bästa jag vet att fylla på kaminen med värmepellets, brygga en kopp kaffe och sätta mig och njuta.

 

Det är något alldeles särskilt med den där känslan. Få sitta där framför kaminen och titta in på allt brinnande värmepellets, ta en klunk av mitt kaffe och tänka på allt bra som finns i livet. För mig sprider det sig verkligen ett lugn i den situationen och speciellt när jag vet att jag har bra kaffe i min kopp och bra värmepellets i min kamin. För hur skön känsla det än ger att sitta framför en brasa med vilken typ av virke som helst, och vilken sorts kaffe som helst. Så vet jag att det blir än lite bättre när jag vet att jag har hög kvalité på både kaffet och virket. Det sätter en guldkant på hela situationen.

 

Personligen så köper jag min värmepellets från Scandbio då jag vet att det är en 100% förnybar energikälla. I kaffekoppen har jag helst Arvid Nordquist, Green Forest då jag både tycker att smaken är bland de allra bästa och att kaffet är ekologiskt och klimatkompenserat för. Givetvis så köper jag hela bönor och maler själv för att få den där lilla extra touchen på kaffet som jag inte tycker man kan uppnå på annat sätt, men det går lika bra med det färdigmalda om man inte har lust eller tid att mala själv.

 

Om jag får dessa önskningar framför min kamin så finns det nästan ingenting som kan förstöra den där sköna känslan jag får. Det kan kännas lite lustigt att man kan bli så nöjd av kaffe och värmepellets, men testa själv så får du se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *